Periode Definitief stellen

• Ga naar Definitief stellen (via Basisgegevens > Definitief stellen (A) of voor accountants via de knop Definitief stellen bovenin Mifas Online (B).
  • Via de knop Toevoegen kunt u periode invoeren die u definitief wilt stellen. Nadat u op OK heeft geklikt is de periode definitief en kan deze niet meer gewijzigd worden.
  • De facturen in de dagboeken over een periode die definitief gesteld is, zijn nu te herkennen met een D achter de boeking. Er kunnen geen nieuwe facturen/boekingen meer worden toegevoegd.
  • Mocht er onverhoopt iets fout zijn gegaan, dan kan de accountant de definitieve periode verwijderen via de knop ‘Verwijderen’ in het scherm Definitieve periodes.

Tips voor accountants!

• Breng uw klant op de hoogte als u zijn of haar boekjaar op definitief wilt zetten en gezet hebt. Dit bevordert de samenwerking in de boekhouding met de klant.
  • Sommige accountants zetten kortere periodes Definitief, bijvoorbeeld een kwartaal in een nog lopend boekjaar. Dit is normaal gesproken niet aan te bevelen in verband met verlate facturen of correcties die nog gedaan moeten worden binnen het jaar.